Svinjske šnicle u paradajz sosu
Svinjske šnicle u paradajz sosu

Sastojci:

  • 4 svinjske šnicle
  • 1 crni luk, iseckan na tanke trake
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 400 g pelata (koncentrat paradajza)
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašičica šećera
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja za prženje

Uputstvo:

  1. U tiganju, zagrejte ulje na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte svinjske šnicle i pržite ih sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Sklonite ih iz tiganja i stavite na stranu.
  3. U istom tiganju, dodajte isečeni crni luk i beli luk. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne postanu mekani i staklasti.
  4. Dodajte pelat (paradajz koncentrat) u tiganj sa lukom i belim lukom. Dobro promešajte.
  5. Dodajte suvi origano, suvi bosiljak, šećer, so i biber prema ukusu. Nastavite kuvanje sosu na srednjoj temperaturi oko 10 minuta kako bi se svi ukusi sjedinili i sos zgusnuo.
  6. Vratite svinjske šnicle u tiganj sa sosom i prelivajte ih sosom sa svih strana. Smanjite temperaturu na nisku i kuvajte jelo još 5-7 minuta kako bi se svinjsko meso potpuno skuvano i ukusno.
  7. Probajte jelo i dodatno začinite po potrebi.
  8. Poslužite svinjske šnicle u paradajz sosu toplo kao glavno jelo uz kuvani krompir, pire krompir ili svežu salatu.
Svinjske šnicle u paradajz sosu