Sastojci:
- 4 svinjske šnicle
- 1 crni luk, iseckan na tanke trake
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 400 g pelata (koncentrat paradajza)
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica šećera
- So i biber po ukusu
- 2 kašike ulja za prženje
Uputstvo:
- U tiganju, zagrejte ulje na srednjoj temperaturi.
- Dodajte svinjske šnicle i pržite ih sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Sklonite ih iz tiganja i stavite na stranu.
- U istom tiganju, dodajte isečeni crni luk i beli luk. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne postanu mekani i staklasti.
- Dodajte pelat (paradajz koncentrat) u tiganj sa lukom i belim lukom. Dobro promešajte.
- Dodajte suvi origano, suvi bosiljak, šećer, so i biber prema ukusu. Nastavite kuvanje sosu na srednjoj temperaturi oko 10 minuta kako bi se svi ukusi sjedinili i sos zgusnuo.
- Vratite svinjske šnicle u tiganj sa sosom i prelivajte ih sosom sa svih strana. Smanjite temperaturu na nisku i kuvajte jelo još 5-7 minuta kako bi se svinjsko meso potpuno skuvano i ukusno.
- Probajte jelo i dodatno začinite po potrebi.
- Poslužite svinjske šnicle u paradajz sosu toplo kao glavno jelo uz kuvani krompir, pire krompir ili svežu salatu.