Rolovano meso iz rerne
Rolovano meso iz rerne

Sastojci:

  • 600 g tanko isečenog svinjskog ili junećeg odrezka (možete zamoliti mesara da vam iseče odrezak na tanke šnicle)
  • 200 g šunke, tanko isečene
  • 100 g kačkavalja, narendanog
  • 1 crvena paprika, isečena na trake
  • 1 šargarepa, isečena na tanke štapiće
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica suvog origana
  • So i biber po ukusu
  • Drveni štapići za pričvršćivanje

Uputstvo:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
  2. Otvorite tanke šnicle mesa i lagano ih istanjite tučkom za meso ili pritiskom noža, kako biste dobili ravnomerno debelu površinu.
  3. Na svaku šniclu stavite šunkaricu, narendani kačkavalj, trake crvene paprike i štapiće šargarepe.
  4. Pažljivo urolajte svaku šniclu i pričvrstite je drvenim štapićem da se ne raspadne tokom pečenja.
  5. U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte ga dok ne postane blago zlatno-smeđe boje.
  6. Dodajte rolovanu šniclu u tiganj i pržite je sa svake strane dok ne dobije zlatno-smeđu koru.
  7. Uklonite rolovanu šniclu iz tiganja i stavite je u pleh za pečenje.
  8. Ponovite postupak sa preostalim rolovanim šniclama.
  9. Posolite, pobiberite i pospite suvim origanom preko svake šnicle.
  10. Pecite rolovanu šniclu u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, ili dok ne bude potpuno pečena i meso dostigne unutrašnju temperaturu od 65-70 stepeni Celzijusa.
  11. Izvadite rolovanu šniclu iz rerne i ostavite je da odmori nekoliko minuta pre nego što je isečete na kolutove.
  12. Poslužite rolovano meso iz rerne kao glavno jelo uz prilog po izboru, kao što su pečeni krompiri i sezonska salata.
Rolovano meso iz rerne