Sastojci:
- 600 g tanko isečenog svinjskog ili junećeg odrezka (možete zamoliti mesara da vam iseče odrezak na tanke šnicle)
- 200 g šunke, tanko isečene
- 100 g kačkavalja, narendanog
- 1 crvena paprika, isečena na trake
- 1 šargarepa, isečena na tanke štapiće
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica suvog origana
- So i biber po ukusu
- Drveni štapići za pričvršćivanje
Uputstvo:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
- Otvorite tanke šnicle mesa i lagano ih istanjite tučkom za meso ili pritiskom noža, kako biste dobili ravnomerno debelu površinu.
- Na svaku šniclu stavite šunkaricu, narendani kačkavalj, trake crvene paprike i štapiće šargarepe.
- Pažljivo urolajte svaku šniclu i pričvrstite je drvenim štapićem da se ne raspadne tokom pečenja.
- U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte ga dok ne postane blago zlatno-smeđe boje.
- Dodajte rolovanu šniclu u tiganj i pržite je sa svake strane dok ne dobije zlatno-smeđu koru.
- Uklonite rolovanu šniclu iz tiganja i stavite je u pleh za pečenje.
- Ponovite postupak sa preostalim rolovanim šniclama.
- Posolite, pobiberite i pospite suvim origanom preko svake šnicle.
- Pecite rolovanu šniclu u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, ili dok ne bude potpuno pečena i meso dostigne unutrašnju temperaturu od 65-70 stepeni Celzijusa.
- Izvadite rolovanu šniclu iz rerne i ostavite je da odmori nekoliko minuta pre nego što je isečete na kolutove.
- Poslužite rolovano meso iz rerne kao glavno jelo uz prilog po izboru, kao što su pečeni krompiri i sezonska salata.